top of page

CHIRURGIE  - ORTHOPEDIE - ALGEMENE CHIRURGIE

 

We voeren orthopedische en andere operaties uit in verschillende dierenartsenpraktijken verspreid over oa. Oost- en West-Vlaanderen en Zeeland. We brengen al het nodige chirurgische materiaal  en extra benodigdheden voor de operatie in kwestie mee. Van de dierenartsenpraktijk verwachten we dat er iemand is om ons te assisteren en er, naast een hygiënische ruimte,  een veilige, adequate anesthesie en pijnbestrijding aanwezig is.

 

Behandeling van kruisbandlesies op klassieke manier of met TTArapid, patella-luxatie, bekkenkanteling, herstellen van botbreuken, orthopedische aandoeningen, perineaal hernia ed. behoren tot onze dagelijkse routine.

PATELLA-LUXATIE / RIDGE STOP

 

Voor de behandeling van patella-luxatie kan beroep gedaan worden op de oudere technieken zoals tibial crest transposition (TCT), trochleoplastie (uitdiepen glijbaan knieschijf), op-/ontspannen fascielagen en gewrichtskapsel of de zeer ingrijpende wig-osteotomie om te erge conformatieafwijkingen te corrigeren.

Maar de relatief recent ontwikkelde ridge-stop prothese kan in heel wat gevallen een minder belastende ingreep zijn voor de patiënt met minder risicio's op postoperatieve problemen. Deze techniek kan indien nodig  toegepast worden samen met een aantal van de hogervermelde oudere technieken, maar is dikwijls op zichzelf al meer dan voldoende om het probleem op te lossen.

LAPAROSCOPIE

 

Ook voor de meer geavanceerde abdominale 'sleutelgat'- of 'kijk'operaties hebben we een mobiele installatie om die bij de dierenarts ter plaatse uit te kunnen voeren.

 

De sterilisatie van middengrote en grote honden via laparoscopie (video hiernaast) heeft door zijn minimaal invasieve karakter, ongetwijfeld belangrijke voordelen. Bij rassen die gevoelig zijn voor maagkanteling kan een laparoscopisch geassisteerde gastropexie uitgevoerd worden.

CONTACTEER ONS VOOR VERDERE INFORMATIE :

email:   Dr. Paul De Baerdemaeker 

tel.       +32-475 83 66 51

bottom of page