CHIRURGIE  - ORTHOPEDIE - ALGEMENE CHIRURGIE

 

We voeren orthopedische en andere operaties uit in verschillende dierenartsenpraktijken verspreid over oa. Oost- en West-Vlaanderen en Zeeland. We brengen al het nodige chirurgische materiaal  en extra benodigdheden voor de operatie in kwestie mee. Van de dierenartsenpraktijk verwachten we dat er iemand is om ons te assisteren en er, naast een hygiënische ruimte,  een veilige, adequate anesthesie en pijnbestrijding aanwezig is.

 

Behandeling van kruisbandlesies op klassieke manier of met TTArapid, patella-luxatie, bekkenkanteling, herstellen van botbreuken, orthopedische aandoeningen, perineaal hernia ed. behoren tot onze dagelijkse routine.

LAPAROSCOPIE

 

Ook voor de meer geavanceerde abdominale 'sleutelgat'- of 'kijk'operaties hebben we een mobiele installatie om die bij de dierenarts ter plaatse uit te kunnen voeren.

 

De sterilisatie van middengrote en grote honden via laparoscopie (video hiernaast) heeft door zijn minimaal invasieve karakter, ongetwijfeld belangrijke voordelen. Bij rassen die gevoelig zijn voor maagkanteling kan een laparoscopisch geassisteerde gastropexie uitgevoerd worden.

CONTACTEER ONS VOOR VERDERE INFORMATIE :

email:   Dr. Paul De Baerdemaeker 

tel.       +32-475 83 66 51