top of page
equicore.jpg
engels.jpg
engels.jpg
2010_saumur%20-%2020%20van%2060_edited.j

Meer info :

* email:   Drs. Julie De Baerdemaeker

* tel.        +32-478 82 71 93

  • Instagram

* Equiband® is een door Equicore Concepts gepatenteerd systeem dat op wetenschappelijke basis ontwikkeld werd om de romp-stabiliteit van uw paard te verbeteren.

* Door het juiste gebruik kan je in de verschillende gangen de balans, de takt en het ondertreden/de draagkracht verbeteren en ga je een juiste spieropbouw en gebruik van de rompspieren stimuleren.

Dit is uitermate van belang bij het revalideren van paarden die om een of andere reden een tijdje out geweest zijn en hierdoor aan spieropbouw en rompstabiliteit ingeboet hebben, maar dit kan ook goed ingezet worden bij de normale trainingsopbouw en dit zowel voor jonge, als oudere paarden, bij stappen aan de hand en longeerwerk als bij berijden. Ook voor paarden met een slechte ontwikkeling van de bovenlijn kan het juiste gebruik van een Equiband®  hulp bieden. Bij jonge paarden kan het systeem de paarden ervoor zorgen dat ze hun rompspieren alvast goed leren gebruiken, zodat ze bij het zadelmak maken al iets gemakkelijker overweg zullen kunnen met het gewicht van de ruiter.

 

* Het systeem bestaat uit een verstevigd en van ringen/clips voorzien zadeldek waar  1 of 2 banden uit een speciaal elastisch materiaal aan vastgemaakt worden. Deze gaan onder de buik (AB = abdominal band) en achterom de billen (HQ = hindquarter band) door en moeten op deskundige manier aangepast worden om de juiste spanning te genereren en zo de juiste prikkel te creëren om de spieropbouw en samen met het proprioceptieve gevoel te stimuleren. IN HET STIMULEREN VAN DIT SAMENSPEL TUSSEN SPIER- EN ZENUWSTELSEL ZIT DE GROTE KRACHT VAN HET SYSTEEM.

* Het systeem is leverbaar in verschillende maten, van pony tot een 'echt groot' paard. Ook voor western-zadels is er een speciale variant beschikbaar. Bij levering krijgt u het zadeldek, 2 sets banden (2 x AB en 2 x HQ), de handleiding en de bijhorende lintmeter.

 

* Het aanpassen vraagt een beetje handigheid of enige ervaring en het is belangrijk dat het systeem op de juiste manier gebruikt wordt naargelang het beoogde doel. Vandaar dat we dan ook instructie aanbieden indien u dat wenst. Het is in ieder geval ivm. veiligheid zeer belangrijk de handleiding van het systeem goed te volgen.

 

* Bij of na aankoop van een volledig Equiband®systeem, kan u extra sets banden bij bestellen. Zo kan u het systeem bij verschillende paarden gebruiken zonder steeds de bandspanning te moeten aanpassen.

* We kunnen het Equiband®systeem dat u bestelt via koerier laten bezorgen, maar ook thuislevering kan besproken worden indien u correct aanpassen en instructie door ons wenst. Ook afhaling bij ons op de praktijk, al of niet samen met instructie en aanpassen, is mogelijk.

* Wil je het systeem niet direct kopen dan kan je het voor 1 of voor 3 maand huren. Indien je dan alsnog beslist om het te kopen dan wordt het betaalde huurgeld verrekend in het te betalen saldo.

bottom of page