top of page

Revalidatie programma's en begeleiding sport/training

 

Dierenarts Julie De Baerdemaeker is zowat opgegroeid in de paardensport en heeft

een succesvolle dressuurcarrière gemaakt tot niveau ZZZ/young riders.

Deze ervaring en haar kennis van de rijkunst komt erg van pas bij de vakgebieden

waar ze zich op focust binnen onze praktijk.

 

Bovendien heeft ze ondertussen nog aanvullende opleidingen gevolgd  (en nog steeds) die zich richten op revalidatie, sportblessures en begeleiding van training en herstel. Zo oa. de ISELP training (International Society of Equine Locomotor Pathology) en in 2020 heeft ze met groot succes het eerste jaar van "Focus on the Equine Spine" afgerond. Dit  is een postacademische opleiding die enkel toegankelijk is voor dierenartsen en erkende fysiotherapeuten.

 

Research en nieuwe inzichten rond nek/rug/sacro-iliacale pathologie en de problemen die daaraan gelinkt kunnen worden hebben duidelijk gemaakt dat dit vaker voorkomt dan vroeger werd aangenomen en dikwijls aanleiding geeft tot slecht functioneren van uw paard.

 

De opleiding focust op een diepgaand onderzoek van wervelkolom, bekken en de daarmee communicerende lichaamsdelen, manuele therapie, chiropractische technieken en specifieke revalidatie-programma’s om zo tot een optimaal en effecient management van uw paard te komen.

Aan de hand van een grondige analyse van de orthopedische en rijtechnische problematieken van uw paard stelt ze een plan op voor verder onderzoek, opvolging en behandeling. Dat beperkt zich niet alleen tot het louter diergeneeskundige vlak, maar wordt geïntegreerd met fysiotherapeutische en trainings-technische begeleiding.

Een paar beschikbare technieken worden verder toegelicht op onze site :

* Radiofrequentie Therapie - INDIBA Animal Health

* Equiband - Equicore

We bieden tevens de mogelijkheid om uw paard bij ons te stallen voor het revalidatie programma.

Meer info :

* email:   Drs. Julie De Baerdemaeker

* tel.        +32-478 82 71 93

bottom of page