* voor honden en poezen kunnen we u helpen met CHIRURGIE (orthopedisch/weke delen) en BEELDVORMING.

* we werken op free-lance basis in samenspraak met en bij uw dierenarts in zijn praktijk. U kan een afspraak dan ook het best via uw dierenarts laten maken, maar indien nodig kunnen we hierbij helpen.

* we streven naar een totaalconcept waarbij we naast chirurgische ingrepen ook onze diensten en ervaring kunnen bieden op vlak van radiografie, echo(cardio)grafie-ECG-Bloeddrukmeting en endoscopie. Hiervoor brengen we alle noodzakelijke toestellen mee, mochten die niet beschikbaar zijn in de dierenartsenpraktijk.

 

Zo kan uw dier in een vertrouwde omgeving geholpen worden en hoeft u zich niet te verplaatsen naar een voor u niet of minder gekende locatie. Bovendien zal uw dierenarts onmiddellijk optimaal geïnformeerd zijn over de ingreep/diagnostiek en zo op de beste manier kunnen instaan voor de opvolging en nabehandeling.

CHIRURGIE

 

We voeren orthopedische en andere operaties uit in verschillende dierenartsenpraktijken verspreid over oa. Oost- en West-Vlaanderen en Zeeland. We brengen al het nodige chirurgische materiaal  en extra benodigdheden voor de operatie in kwestie mee. Van de dierenartsenpraktijk verwachten we dat er iemand is om ons te assisteren en er, naast een hygiënische ruimte,  een veilige, adequate anesthesie en pijnbestrijding aanwezig is.

 

Behandeling van kruisbandlesies op klassieke manier of met TTArapid, patella-luxatie, bekkenkanteling, herstellen van botbreuken, orthopedische aandoeningen, perineaal hernia ed. behoren tot onze dagelijkse routine.

Ook voor de meer geavanceerde 'sleutelgat'- of 'kijk'operaties hebben we een mobiele installatie om die bij de dierenarts ter plaatse uit te kunnen voeren.

 

De sterilisatie van middengrote en grote honden via laparoscopie (video onder) heeft door zijn minimaal invasieve karakter, ongetwijfeld belangrijke voordelen. Bij rassen die gevoelig zijn voor maagkanteling kan een laparoscopisch geassisteerde gastropexie uitgevoerd worden.

 

Ook voor behandeling van elleboogdysplasie (zie rechts hiervan) en schouder-OC is de arthroscopische benadering de norm geworden.

ENDOSCOPIE

 

Ook endoscopie kunnen we op locatie uitvoeren. We beschikken over endoscopen van verschillende grootte. Dit laat ons toe om maag, darm en luchtwegen in beeld te brengen voor zowel de kleinere rassen als de grote giganten zoals Deense Dog, Rottweiler etc.

Denk bvb. aan maag/darm-zweren en -kanker, (folliculaire/histiocytaire/lymfoplasmacytaire) maagonsteking, maagbloeding etc. zoals hieronder enkele voorbeelden te zien zijn.

ECHOGRAFIE

 

Onze echografie is gebaseerd op 'state of the art' technologie en zeer gemakkelijk mee te nemen op locatie.

Een volledig gamma aan echo-probes (lineair 13 mHz, convex 8 mHz, phased aray 2-8 mHz) laat onderzoeken in talrijke vakgebieden toe :

  • abdomen : onderzoek inwendige organen zoals lever, milt, nier (oa. screening katten op PKD-polycystic kidney disease), blaas - urinaire afwijkingen, prostaat, gynecologische problemen etc.

  • onderzoek perifere structuren zoals tumoren, ontstekingen ed.

  • thorax/echocardiografie : onderzoek borstholte en hart met oa. onderzoek op hartruis/hartfalen, screening katten op HCM, cavalier king charles spaniel op mitralisinsufficiëntie, boxer en doberman cardiomyopathie …

ECG-HOLTER

 

Aanvullend op het cardiovasculair/echocardiografisch onderzoek kan een uitgebreider ECG, eventueel met holter-monitoring of inspanningstest, noodzakelijk zijn. Hiervoor beschikken we over de Televet Mobile en we hebben tevens digitale bloeddrukmeting beschikbaar

Lees meer over :

 

DIGITALE RADIOGRAFIE

 

Onze digitale radiografie is gebouwd met de allernieuwste technologie die haarscherpe en contrastrijke beelden produceert. De WiFi röntgenplaat in combinatie met een tablet-PC maken deze draadloze installatie uiterst mobiel.

 

  • Heupdysplasie, elleboogdysplasie en schouder OC screening

  • Onderzoek abdomen, thorax (longen, hart)

  • Orthopedisch onderzoek zoals bvb. kruisbandproblemen, rug ed.

1/1

CONTACTEER ONS DESGEWENST VOOR VERDERE INFORMATIE :

 

Dr. Paul de Baerdemaeker

 

Chirurgie en medische beeldvorming gezelschapsdieren

Cardiologie-orthopedie-endoscopie

Bij de/uw dierenarts in zijn praktijk

email:   Dr. Paul De Baerdemaeker 

tel.       +32-475 83 66 51

 

© 2019 by DBP Veterinary Services - Spelonckvaart 44, B-9180, Moerbeke- Waas